woensdag, 12. oktober 2016 - 18:08 Update: 12-10-2016 18:10

Duel Frankrijk - Zweden verplaatst vanwege aanslagen

Duel Frankrijk - Zweden verplaatst vanwege aanslagen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De toestemming is door de UEFA verleend. Frankrijk hoeft daardoor haar komende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden niet op zondag 13 november af te werken.

Precies jaar geleden

Het duel is naar voren gehaald en staat nu voor vrijdag 11 november op het programma. De Franse voetbalbond had een verzoek bij de UEFA, de FIFA en Zweden ingediend, omdat het 13 november exact een jaar geleden is dat er op meerdere plekken in Parijs aanslagen werden gepleegd. Daarbij vielen 130 doden. De meeste bij het theater Bataclan, maar ook bij het voetbalstadion waar op dat moment Frankrijk en Duitsland tegen elkaar oefenden.

De UEFA liet woensdag weten dat akkoord is gegeven voor de nieuwe speeldatum. De andere twee duels in groep A blijven wel staan op zondag 13 november. Het Nederlands elftal gaat dan op bezoek bij Luxemburg en Bulgarije ontvangt Wit-Rusland. Na drie duels leidt Frankrijk de dans in de kwalificatiepoule met zeven punten. Zweden heeft ook zeven punten verzameld.

Oranje volgt met slechts vier punten. Alleen de poulewinnaar gaat rechtstreeks naar het WK van 2018 in Rusland. De nummer twee kan zich via een play-off nog plaatsen.