vrijdag, 5. januari 2018 - 10:33 Update: 05-01-2018 10:34

Alfred Schreuder aangesteld als assistent-trainer bij Ajax

Alfred Schreuder aangesteld als assistent-trainer bij Ajax
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Ajax en TSG 1899 Hoffenheim hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Alfred Schreuder naar Ajax. Schreuder en Ajax zijn in hoofdlijnen akkoord. Binnenkort tekent de oefenmeester een contract van 2,5 jaar, tot en met 30 juni 2020. Hij wordt aangesteld als assistent-trainer van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Schreuder kwam als speler tussen 1991 en 2009 uit voor Feyenoord, RKC, NAC, FC Twente en Vitesse. De oud-middenvelder werd in die periode zowel in de Eredivisie als de Eerste Divisie éénmaal kampioen. Ook won hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker één keer.

In januari 2009 beëindigde Schreuder zijn voetballoopbaan en werd bij Vitesse assistent-trainer onder Theo Bos. Na een half jaar keerde hij terug naar FC Twente. In zijn eerste jaar als assistent van Steve McClaren pakte de club de Johan Cruijff Schaal en werd tevens kampioen van Nederland. In 2011 won hij als rechterhand van Michel Preud'homme met Twente de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Gedurende het seizoen 2014-2015 was de Barnevelder hoofdtrainer van FC Twente. Sinds 2015 was de oud-speler assistent bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim dat uitkomt in de Bundesliga

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)