zaterdag, 7. juli 2018 - 22:54 Update: 08-07-2018 13:05

Kroatië wint 'strafschoppenthriller' van Rusland

Sotsji/Rusland

Na een bloedstollend slopende kwartfinale in Sotsji heeft Kroatië de strafschoppenthriller zaterdagavond tegen Rusland gewonnen.

Verlenging

Beide ploegen moesten na de reguliere speeltijd van de eerste en tweede helft de verlenging spelen waarbij Kroatië in de 100e minuut de 2-1 tegen Rusland scoorde maar door een late goal van Rusland in de 114e minuut werd het weer gelijk: 2-2.

Strafschoppen

De strafschoppenserie moest er uiteindelijk aan te pas komen om te bepalen wie er doorgaat naar de halve finale. Daarbij wisten zowel de Russische als de Kroatische doelman ieder één strafschop uit de touwen te houden maar na het naast schieten van een starfschop door Rusland lag er de ultieme kans voor Kroatië om de zaak te beslechten en dat gebeurde dan ook. Kroatië gaat dus door naar de halve finale en krijgt daar Engeland tegenover zich die zaterdagmiddag al Zweden naar huis stuurde.