vrijdag, 7. december 2018 - 10:08

Oranje speelt in Amsterdam en Rotterdam

Oranje speelt in Amsterdam en Rotterdam
Zeist

Het Nederlands elftal speelt zijn wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap 2020 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Bondscoach Ronald Koeman: “We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken. We bewaren natuurlijk goede herinneringen aan het Nations Leagueduel met Duitsland in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA en de zege op wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip. Ik hoop dat de Oranjesupporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit.”

Donderdag 21 maart treft Oranje Wit-Rusland in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Drie dagen later, zondag 24 maart, is Duitsland de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Donderdag 10 oktober is De Kuip vervolgens het toneel van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland. Oranje besluit zijn plaatsingscampagne voor EURO 2020 in Amsterdam, waar op dinsdag 19 november Estland op bezoek komt. Alle thuisduels beginnen om 20.45 uur.

De Johan Cruijff ArenA is tijdens EURO2020 gastheer van drie wedstrijden in groep C (14, 18 en 22 juni) en een achtste finale op 27 juni. Als Oranje zich plaatst voor de Europese eindronde, wordt het elftal van bondscoach Ronald Koeman automatisch in groep C ingedeeld en speelt het sowieso twee groepswedstrijden in de hoofdstad.

Categorie:
Provincie: