dinsdag, 2. augustus 2016 - 11:17 Update: 02-08-2016 11:19

Studententeam TU Eindhoven reist wereld op motoren rond zonder druppel benzine

Studententeam TU Eindhoven reist wereld op motoren rond zonder druppel benzine
Foto: TU Eindhoven
Eindhoven

Op 14 augustus 2016 vertrekt een team studenten van de TU Eindhoven om op motoren zonder benzine de wereld rond te reizen.

Zij zullen in 80 dagen de wereld rondgaan om wereldwijd de potentie van elektrisch vervoer te tonen.

De reis zal over het noordelijk halfrond gaan, door Europa, Azië en Noord-Amerika, en in totaal 26.000 wegkilometers bedragen. De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens STORM Eindhoven in het delen van de beleving. Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘STORM Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden.

STORM Eindhoven werkt sinds 2014 aan het ontwerp en de realisatie van de elektrische toermotoren. De missie van het studententeam is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren. Hun elektrische toermotoren zijn het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. Nu de tweede toermotorfiets gereed is, begint het aftellen naar de start van de wereldreis - de STORM World Tour.

Modulair batterijpakket

Bijzonder aan de toermotorfietsen is het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):