zondag, 6. oktober 2019 - 11:16 Update: 06-10-2019 18:33

Je winkel leegverkopen! ''voer'' je klanten donkere chocolade

Je winkel leegverkopen! ''voer'' je klanten donkere chocolade
Foto: Archief EHF
Gent

Onderzoek van de UGent en de VUB toont aan dat donkere chocolade eten de stemming van klanten en hun evaluaties over de dienstverlening of klantenervaring verbetert.

Drie scenario-gebaseerde experimenten en 1 veldstudie in een schoenenwinkel – met in totaal bijna 400 deelnemers - tonen aan dat het eten van donkere chocolade de stemming van klanten en hun evaluaties over de dienstverlening of klantenervaring verbetert. Het effect van donkere chocolade gaat een stap verder dan gewoon een attentie aanbieden; zo had het eten van speculaas of melkchocolade niet hetzelfde effect als donkere chocolade.

Nanouk Verhulst: “Het fijne aan ons onderzoek is dat het kleine handelaars, retailers, en dienstverleners erop attent maakt dat een detail zoals donkere chocolade het verschil kan maken. Bovendien is het aanbieden van een stukje donkere chocolade zowel haalbaar als betaalbaar. Dit is vooral belangrijk voor kleine zelfstandigen of handelaars omdat die het steeds moeilijker krijgen om klanten naar het fysieke winkelpunt te lokken en hun kracht dus moeten halen uit extra fijne klantenervaringen.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):