maandag, 4. september 2006 - 11:46

Directiechauffeur van het jaar 2006

Lelystad

Op zaterdag 2 september 2006 is om de titel 'Directiechauffeur van het Jaar 2006' gestreden. In Lelystad werd op het Politie Verkeersveiligheidscentrum door de landelijke verkeersofficier van justitie, Koos Spee, de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. Marcel Markink wist de titel voor de tweede keer op rij te behalen door tijdens de zeven proeven de meeste punten te verzamelen.

De 2e prijs werd uitgereikt aan Jöran Haring die net als Markink zijn behaalde plaats van vorig jaar met succes verlengde. De derde prijs is gewonnen door Erik ten Bärge. De heer Spee complimenteerde de winnaar en was onder de indruk dat Markink twee jaar achter elkaar de 1e prijs wist te behalen.

Onder toeziend oog van 70 collega-deelnemer-directiechauffeurs en de vakjury mocht de winnaar de wisseltrofee en de hoofdprijs in ontvangst nemen. 'Ik ben ontzettend trots op deze tweede titel', zegt winnaar Markink. 'Het is wel de laatste keer dat ik de aan deze verkiezing kan deelnemen, per 1 oktober word ik rij-instructeur bij een van de organisatoren van dit evenement en zal dan op een andere wijze een bijdrage leveren aan dit evenement'. De hoofdprijs betrof, een volledig verzorgd weekend voor twee personen in het gerenommeerde hotel Duin & Kruidberg.

De proef 'geblinddoekt rijden' werd door de directiechauffeurs als het meest bijzondere onderdeel ervaren. Er moest op tijd een parcours afgelegd worden terwijl een collega-deelnemer als coach fungeerde om de geblinddoekte chauffeur over het parcours te loodsen. Uiteraard werd de rijvaardigheid en voertuigbeheersing getest maar veiligheid en comfort liepen als een rode draad door de competitie. De sponsoren maakte het mogelijk om iedere proef in een ander volwaardig directievoertuig af te leggen. Eén proef met hindernissen in het terrein werd zelfs afgelegd met een vierwiel aangedreven luxe terreinwagen.

Rob de Kleine, voorzitter van de Stichting Verkiezing Directiechauffeur: 'Ook dit jaar kunnen we terugzien op een zeer geslaagd evenement. Ik denk dat we er goed in geslaagd zijn om de directiechauffeurs met nieuwe proeven wederom een uitdagende dag te bezorgen en het is goed om te zien wat deze professionals allemaal in hun mars hebben. Vandaag moest er op het Verkeersveiligheidscentrum onder druk worden gepresteerd maar in de praktijk is dat niet anders. Ook dan wordt er elke dag een topprestatie van de directiechauffeur verwacht op gebied van comfort en veiligheid'. De drie aan de stichting verbonden opleidingsinstituten keken met trots naar hun voormalige cursisten.

'Alle deelnemers van vandaag hebben hun opleidingen bij deze instituten gevolgd', zegt Gert Jan Schol, persvoorlichter van de stichting. 'Het is dan ook leuk om oud-cursisten ieder jaar weer op dit niveau te zien presteren. Er is sprake van gezonde rivaliteit maar altijd met respect voor de collega-deelnemer-directiechauffeurs. VESEC, InterDrive en Interseco zijn van plan dit evenement volgend jaar weer te organiseren met de zekerheid dat er in ieder geval een nieuwe winnaar wordt gehuldigd!'.
Categorie:
Tag(s):