zaterdag, 23. december 2006 - 21:17

Emmen introduceert de flitsvergunning

Emmen

De gemeente Emmen is één van de eerste gemeenten in Nederland die een flitsvergunning kan verlenen. De flitsvergunning is bedoeld voor kleine bouwwerken zoals dakkapellen, uitbouwen en garages en kan de gemeente binnen 1 week verlenen. Voorheen duurde een dergelijke aanvraag zes weken.

Om voor de flitsvergunning in aanmerking te kunnen komen, moet de aanvraag wel aan een aantal criteria voldoen. De stukken moeten onder andere volledig zijn (met situatietekening), het bouwplan moet passen in het bestemmingsplan en voldoen aan de welstandsnota en constructieve veiligheid. Als aan al deze criteria voldaan wordt, kan men de bouwvergunning binnen één week in huis hebben.

Onlangs is de flitsvergunning in de praktijk gebracht voor het programmavan SBS 6 “Hart in Aktie�. Er is een woonunit geplaatst aan de Barnar voor de heer Strating. Een aangepaste woonunit kon mede dankzij de flitsvergunning snel gerealiseerd worden. Woensdag 27 december op SBS 6 om 20.30 uur is het resultaat te zien in het programma “Hart in Aktie�.
Provincie:
Tag(s):