woensdag, 22. november 2006 - 22:04 Update: 20-07-2020 20:51

TBS-patiënten gaan vangmiddelen maken

Zwolle

TBS-patiënten van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht in Balkbrug gaan in de nabije toekomst voor het Waterschap Groot Salland vangmiddelen maken voor muskusratten. Met ingang van januari 2007 besteedt de muskusratbestrijding van het waterschap een deel van haar werkzaamheden uit aan Veldzicht.

Arbeidstherapie, of een zinvolle dagbesteding, is een wezenlijk onderdeel van de behandeling die FPC Veldzicht de patiënten aanbiedt. De nadruk ligt hierbij niet op productie, maar op arbeidsgewenning en/of deelname.

Met dit samenwerkingsverband levert het Waterschap Groot Salland een goede bijdrage aan het therapeutische werk binnen FPC Veldzicht. Ook voorkomt het dat de eigen muskusrattenbestrijders de nodige tijd kwijt zijn met het maken van kooien en vallen, terwijl zij in het veld nodig zijn.

De patiënten van Veldzicht gaan volgend jaar ongeveer 500 kooien maken. De kliniek beschikt al over het benodigde gereedschap. Waterschap Groot Salland stelt het materiaal beschikbaar en zal een kwaliteitstoets uitvoeren op het gemaakte product.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):