zaterdag, 21. oktober 2006 - 18:17

Voetganger op A9 zwaar gewond bij aanrijding

Akersloot

Zaterdagmorgen omstreeks 06.40 uur werd een 22-jarige voetganger uit Spijkenisse op de autosnelweg A9 aangereden door een 27-jarige automobilist uit Den Helder. De voetganger raakte daarbij ernstig gewond. De rijbaan was hierdoor ruim een uur gestremd.

De bestuurder uit Den Helder reed met zijn auto over de A9 in de richting van Haarlem.Ter hoogte van Akersloot dook voor hem vanuit de duisternis, plotseling de voetganger op. De bestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hierna draaide zijn auto in het rond en kwam aan de rechterzijde tegen de vangrail tot stilstand. Het slachtoffer lag op de linkerrijbaan.

Een vrachtwagenchauffeur blokkeerde de weg om te voorkomen dat de man nogmaals aangereden zou worden en passerende verpleegkundigen van het ziekenhuis in Alkmaar, die op weg naar hun werk waren, verleenden eerste hulp. Er kwam een mobiel medisch traumateam ter plaatse en het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Het slachtoffer liep diverse breuken op, onder andere aan pols en been en had verwondingen aan zijn gezicht, been en buik en moest worden geopereerd. Waarom de man de snelweg overstak is nog onbekend. De bij de aanrijding betrokken auto liep flinke schade op. De rijbaan richting Haarlem was gedurende ruim een uur gestremd.
Provincie:
Tag(s):