maandag, 12. februari 2007 - 16:12

Beveiligingsbedrijf moet woninginbraken terugdringen

Tilburg

De gemeente Tilburg en politie Midden-West Brabant zetten voor het eerst een particulier beveiligingsbedrijf in bij de aanpak van woninginbraken. Dit gebeurt in de wijk St. Anna/Westend. In deze wijk is er een toename van het aantal woninginbraken. Mede hierdoor is St. Anna al sinds 2004 veiligheidsurgentiegebied. Mogelijke verklaring hiervoor is dat er in de wijk veel steegjes en binnenterreinen zijn en dat hier veel oudere woningen en studentenhuizen staan, met over het algemeen slechter hang- en sluitwerk.

Burgemeester Vreeman: “Woninginbraak blijft een hardnekkig fenomeen in Tilburg dat, los van de materiële schade, ingrijpend is bij de slachtoffers en de gevoelens van onveiligheid in een buurt erg vergroot. Dat rechtvaardigt een onorthodoxe aanpak. Die denken we te hebben door het pakket aan maatregelen wat we nu nemen.�

Op initiatief van de wijkagenten van St. Anna/Westend schakelen politie en gemeente de komende tijd particulier beveiligingsbedrijf Van Brunschot in dat 's nachts samen met de politie surveilleert in de wijk. Zij zullen mensen attent maken op inbraakgevoelige situaties. Daarnaast volgen er acties van de politie. Frans Swinkels, districtchef: " De politie intensiveert de komende maanden de strijd tegen woninginbrekers, zowel door extra gerichte surveillances als door recherchematige onderzoeken en preventieve acties in het kader van Tegenhouden".
Provincie:
Tag(s):