vrijdag, 5. januari 2007 - 19:35

Dode en zwaar gewonde bij verkeers-ongeval

Spier

Bij een verkeersongeval op de T-kruising van de Steegde met de Oosterseveldweg in Spier is vrijdagmiddag rond 13.00 uur een 81-jarige vrouw uit Beilen om het leven gekomen. Een 78-jarige passagiere raakte ernstig gewond.

De beide vrouwen zaten in een personenauto die werd bestuurd door de 81-jarige vrouw. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een (onbeladen) truck met oplegger, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Paterswolde. Deze bleef ongedeerd.

De vrachtwagen reed op deze 80 km weg met een snelheid van ongeveer 60 km p/uur. Terwijl de vrachtauto vlak voor de kruising was reed de vrouw vanuit stilstand de kruising op. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog uit te wijken maar botste volop in de flank van de personenauto. Deze werd nog 10 tot 15 meter meegesleurd waarna de auto midden op de rijbaan tot stilstand kwam en de vrachtauto in de sloot belandde.

De bestuurster was op slag dood. Haar passagiere raakte ernstig gewond en is per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. De traumaheli en de brandweer van Midden-Drenthe assisteerden bij het ongeval. De weg is i.v.m. het afhandelen van het ongeval en het afslepen van de voertuigen tot ongeveer 16.00 uur afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):