maandag, 22. januari 2007 - 8:39

Eerdere aangiftes tegen verdachte Drentse moord

Nieuw Buinen

Tegen de man die bekend heeft Suzanne Wisman te hebben verkracht en vermoord zijn eerder aangiftes gedaan van mishandeling en bedreiging. ‘Door de jaren heen hebben we heel vaak aangiftes gedaan, maar de politie wuifde het altijd weg’ zegt de ex-vrouw van Henk van D. in het AD

In de krant verteld de ex-vrouw dat zij 18 jaar met hem is getrouwd geweest en stelselmatig bedreigd, mishandeld en gehersenspoeld is. Ook zijn 19-jarige dochter zou niet veilig zijn geweest voor Henk van D.

De laatste aangifte tegen Van D. was in mei 2006. Toen kwam zijn dochter thuis om spullen op te halen bij haar vader. Hierbij zou hij haar hebben mishandeld en bedreigd.

Politie en OM zijn bekend met één aangifte van de ex-vrouw van de verdachte en met één aangifte door diens dochter.

De aangifte van de ex-vrouw wegens mishandeling dateert uit 2003 en heeft geleid tot een veroordeling door de politierechter in Assen op 4 november 2003. De verdachte heeft destijds een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week opgelegd gekregen.

De aangifte van de dochter wegens mishandeling heeft geresulteerd in een dagvaarding van de verdachte tegen de zitting van de politierechter op 10 januari 2007. Op dat moment zat de verdachte in voorlopige hechtenis wegens de verdenking van betrokkenheid bij de dood van Suzanne. Om die reden is de zaak van de betreffende zitting afgehaald.
Provincie:
Tag(s):