vrijdag, 20. april 2007 - 19:40

Handel in illegale vogels

Helmond

De milieurecherche van Politie Brabant Zuid-Oost en de AID hebben een onderzoek ingesteld naar de handel in illegale vogels. Daarbij zijn de afgelopen week een 43-jarige vrouw en een 61-jarige man in hun woning in Helmond-Centrum aangehouden. In een volière bij het huis zijn bijna 40 vogels aangetroffen. In december vorig jaar werden hier ook al 87 illegale vogels aangetroffen en in beslag genomen. In een kooi bij een andere woning in Helmond-Centrum vond de politie deze week ongeveer 20 vogels. De bewoner hiervan is aangehouden en na verhoor weer heengezonden.

In een volière bij een woning in Helmond-Oost zaten nog eens ongeveer 45 vogels. De bewoner is niet aangehouden maar is wel verdacht in het onderzoek. Alle vogels zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De Helmonders worden ervan verdacht dat ze de afgelopen maanden de vogels in de vrije natuur hebben gevangen en wilden verkopen.

Het gaat daarbij onder meer om putters, vinken en sijzen. Er is ook apparatuur in beslag genomen om de vogels te ringen. Ook zijn verboden vangmiddelen in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De 61-jarige verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gegaan.
Provincie:
Tag(s):