dinsdag, 27. maart 2007 - 10:22

'Laat je ouders niet vallen’ dag

Eindhoven

Op zaterdag 31 maart organiseert de GGD Eindhoven in de Openbare Bibliotheek Eindhoven, een informatiebijeenkomst waarbij het voorkomen van valpartijen onder ouderen centraal staat. Net als vele tientallen andere gemeenten, buurtcentra, ouderenbonden en thuiszorginstellingen in Nederland geeft de GGD daarmee gehoor aan een oproep van Consument en Veiligheid. Die heeft 31 maart uitgeroepen tot nationale ‘Laat je ouders niet vallen dag’.

In de bibliotheek is voorbeeldmateriaal aanwezig en wordt voorlichting gegeven over maatregelen die senioren kunnen nemen om vallen in huis te voorkomen. Een Val Expert geeft persoonlijk advies.

Aanleiding voor deze dag zijn de harde cijfers. Jaarlijks belanden 88.000 Nederlanders van 55 jaar en ouder na een valpartij op de Eerste Hulpafdeling van een ziekenhuis. Daarnaast overlijden 1.800 ouderen aan de gevolgen van een val.

De nationale ‘Laat je ouders niet vallen ‘dag biedt ouderen en hun kinderen de kans om op een vrijblijvende, informele manier meer te weten te komen over het voorkomen van vallen.

Iedereen is welkom op zaterdag 31 maart a.s. van 11.00 tot 15.00 uur in de Openbare Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame.
Provincie:
Tag(s):