donderdag, 3. mei 2007 - 9:57

Meisje (13) omgekomen bij verkeersongeval

Ede

Een dertienjarig meisje uit Woerdense Verlaat is woensdagavond laat om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Hessenweg in Ede. Het slachtoffer werd even na elf uur aangereden door een automobilist, een twintigjarige man uit Ederveen. De politie heeft de man aangehouden voor verhoor maar van drankgebruik was geen sprake. Bij het ongeval raakten twee anderen, twee jongens van dertien en vijftien jaar en plaatsgenoten van het omgekomen slachtoffer, gewond.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van ongeveer tien jongeren die een dropping hield. Het groepje zou daarbij over de rijbaan hebben gelopen, echter zonder reflecterende vestjes of verlichting. De Ederveense automobilist was op een gegeven moment achterop komen rijden en had het groepje kennelijk niet opgemerkt in de duisternis. De drie slachtoffers werden daarbij aangereden waarbij het meisje terplekke overleed. De twee andere slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

De Ederveense automobilist is na verhoor vrijgelaten. Uit onderzoek tot dusver bleek dat het aangereden groepje zich uit baldadigheid zou hebben afgesplitst van een groep van twintig anderen en hun begeleiders. De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet nader onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Ook zullen er nog diverse getuigen moeten worden verhoord. Bij de afhandeling werd ook de traumahelikopter ingezet. Voor de automobilist en de achtergebleven groep is opvang geregeld onder meer door bureau Slachtofferhulp.
Provincie:
Tag(s):