vrijdag, 26. januari 2007 - 9:45

OM in hoger beroep tegen 'Fuck you'

Lelystad

Deze week is het vonnis uitgesproken door de Politierechter te Lelystad dat de verwensing: “Fuck you� naar een Almeerse agent “niet aardig� was, maar de rechter was van oordeel dat het niet bewezen is dat de verdachte opzettelijk wilde beledigen. De korpsleiding van Politie Flevoland is het volstrekt oneens met de uitspraak van de rechter.

Korpschef Bert Wijbenga zegt: �Wat mij nu verheugt, is dat het Openbaar Ministerie in deze zaak in beroep gaat, en ik heb volstrekt de verwachting dat de uitspraak in hoger beroep anders zal luiden.

De korpsleiding heeft zich gestoord aan deze uitspraak en vindt het een verkeerd signaal voor politie en burgers. Wijbenga: “Het kan en mag niet zo zijn dat er zulke beledigingen aan het adres van agenten geaccepteerd worden. Wij zullen in alle gevallen van dergelijke verwensingen aangifte doen. Juist het wederzijdse respect en de goede communicatie met burgers staat bij ons hoog in het vaandel. De omgangsvormen kunnen en mogen niet vervagen tot een dergelijk niveau. Politiemensen behandelen de burgers netjes en wensen door de burgers ook fatsoenlijk bejegend te worden. Tot onze tevredenheid hebben zowel de Korpsbeheerder als de Hoofd Officier van Justitie over het bericht van het hoger beroep hun steun aan de politie uitgesproken.�
Provincie:
Tag(s):