donderdag, 1. maart 2007 - 14:52

Open huis Provincie Flevoland

Wat doet de provincie nu precies? Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert de Provincie Flevoland op 3 maart een Open Huis. Op een aantrekkelijke en interactieve manier maakt u kennis met de provincie. Flevoland laat u zien dat veel van wat de provincie doet ook voor u van belang is. Flevoland hoopt dat u dan ook uw stem laat horen tijdens de Provinciale verkiezingen op 7 maart a.s.

De deelnemende politieke partijen presenteren zich op de verkiezingsmarkt. Hier kunt u van gedachten wisselen met kandidaat statenleden en onderwerpen aansnijden die u als inwoner van Flevoland bezighouden. Wat is er allemaal te zien en te doen?

Organisaties in Flevoland die gesubsidieerd worden door de provincie laten zien wat ze met het geld doen voor Flevoland. U kunt dat ook zelf ervaren. Neemt u deel aan een creatieve workshop, georganiseerd door het Centrum voor Kunstzinnige Vorming in Almere. Beslis samen met Landschapsbeheer Flevoland over hoe hun budget verdeeld wordt over diverse natuurprojecten. Ga eens virtueel koekhappen, een spel ontwikkeld door het Institute for Information Engineering.

Co Stompé daagt u uit het tegen hem op te nemen met darten en u kunt genieten van optredens van zangeres Floortje (idols). Elk uur worden er drie door Ajax-voetballer Maduro gesigneerde voetballen verloot onder de bezoekers. Kinderen kunnen zelf een t-shirt inkleuren met textielstiften en een pannenkoek eten. En er is nog veel meer……..

U wordt bijgepraat over de toekomstplannen van de provincie Flevoland. Wat gaat er gebeuren met het Markermeer/IJmeer? Wat zijn de ideeën voor het Vliegveld Lelystad en hoe gaat het natuurgebied eruitzien dat de Oostvaardersplassen moet verbinden met de Veluwe? Nieuwe trends voor wonen komen voorbij en u ziet hoe Flevoland om gaat met windenergie. Laat u uitgebreid informeren door enthousiaste medewerkers.

Flevolandse jongeren hebben filmpjes gemaakt over onderwerpen die hen bezighouden. Zij hebben hierover op hun eigen manier een statenlid geïnterviewd. Tijdens het Open Huis zijn de jongeren ook live te bewonderen. Zij voelen ter plekke lijsttrekkers aan de tand onder de bezielende leiding van Frank Buers, o.a. bekend als presentator van het Flevolands Songfestival. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. sport, onderwijs en wat hen verder bezighoudt. U kunt daar bij zijn.

Er rijden gratis bussen naar het Open Huis. Dat kan bij de volgende opstapplaatsen:

Emmeloord De Deel: 11.00 en 14.00 uur.

Almere Busstation Stad: 11.00 en 14.00 uur

Urk Gemeentehuis: 11.00 en 14.00 uur

Dronten Busstation: 11.00 en 14.00 uur

Zeewolde Busstation Horsterweg: 11.00 en 14.00 uur

Om 13.30 en 17.00 uur vertrekken de bussen uit Lelystad terug naar de betreffende gemeenten.
Provincie:
Tag(s):