dinsdag, 3. april 2007 - 23:28

Rampbestrijdingsplannen voor twee LPG-stations

Hilversum

De burgemeester van Hilversum wil samen met brandweer, politie en de geneeskundige hulpverlening op alles voorbereid zijn. Daarom worden er naast een algemeen rampenplan in de gemeente Hilversum ook zogenaamde rampbestrijdingsplannen gemaakt.

Gelukkig komen rampen of grote ongelukken in Nederland bijna nooit voor en de kans dat zoiets in Hilversum zou gebeuren is al helemaal klein. Om toch goed voorbereid te zijn, hebben de hulpdiensten en de gemeente deze plannen gemaakt.

Het rampenplan beschrijft op een algemene manier hoe de samenwerkende hulpdiensten een ramp of grote calamiteit bestrijden. Rampbestrijdingsplannen zijn veel specifieker. Dat kan omdat deze speciaal gemaakt zijn voor een bepaalde plek en een bepaalde situatie. Voor twee LPG-stations in Hilversum zijn er nu concept-plannen gemaakt, namelijk voor Tankstation 't Gooi BEC BV aan de Nieuwe Havenweg 31 en Tankstation Demarol Gulf aan de Zeverijnstraat 4a.

Tot 7 mei liggen de ontwerp-rampbestrijdingsplannen ter inzage in de Burgerleeskamer, Melkpad 26. Uw zienswijze kan tot het einde van de inzagetermijn schriftelijk kenbaar worden gemaakt aan de Burgemeester van de gemeente Hilversum.
Provincie:
Tag(s):