zondag, 21. januari 2007 - 13:20

Stappende agenten breken spiegels van taxi

Tilburg

Op zaterdag 20 januari 2007 omstreeks 3.20 uur zijn twee medewerkers van de politie Midden en West Brabant aangehouden in Oosterhout. Zij worden verdacht van aanrichten van vernielingen aan een taxi. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De twee medewerkers, 29 en 23 jaar oud, waren samen met nog drie andere collega’s een avondje uit in het centrum van Oosterhout. Er ontstond een situatie in een smal straatje waarbij de taxi zich door het groepje zou hebben gemanoeuvreerd.

Eén van de twee medewerkers zou geprobeerd hebben de taxichauffeur aan te spreken. Vervolgens werd vanuit het groepje tegen de auto geslagen en geschopt, waarbij twee spiegels vernield werden. Dienstdoende politiemensen wisten twee personen uit het groepje aan te houden.

Naar de exacte oorzaak maar ook naar de rol en het mogelijke aandeel van de overige politiemensen wordt een nader onderzoek ingesteld, zowel strafrechtelijk als disciplinair. De twee medewerkers zijn gisteren, na verhoor, in vrijheid gesteld.

De andere drie medewerkers worden komende dagen nader verhoord. Alle vijf verrichten op dit moment geen politiediensten. Tevens worden andere betrokkenen en getuigen in deze zaak gehoord.
Provincie:
Tag(s):