dinsdag, 6. februari 2007 - 21:41

Van Basten roept Sprockel op voor duel met Rusland

Bondscoach Marco van Basten heeft verdediger Civard Sprockel (23) van Vitesse per direct opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dit meldt de officiële website van de Arnhemmers.

Morgen speelt Oranje vriendschappelijk tegen Rusland, maar Van Basten heeft weinig centrale verdedigers over voor die pot. Johnny Heitinga, André Ooijer en Khalid Boulahrouz zijn geblesseerd. Bovendien moest rechtsback Jan Kromkamp vandaag wegens privé-omstandigheden afzeggen. Oranje zit daardoor krap in de rechtspoten voor de laatste linie. Wilfred Bouma, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst (morgen aanvoerder) en Urby Emanuelson zijn wel inzetbaar, maar die spelen voornamelijk aan de linkerkant.

Bij de KNVB wordt de selectie nog niet bevestigd. Sprockel is bezig aan zijn eerste seizoen bij Vitesse. Onder trainer Aad de Mos speelde de man uit Willemstad 21 duels. Daarvoor kwam hij uit voor Excelsior en Feyenoord.

Lastig is alleen wel dat Sprockel voorlopig onvindbaar is. Zo valt althans te lezen op Omroep Gelderland. "Rond half zeven belde een vertegenwoordiger van de KNVB met de Gelderse club voor het nummer van Sprockel. Wat de club daarna ook probeerde, de nieuwe international bleek onvindbaar." Inmiddels heeft Vitesse zijn moeder gesproken, is er iemand bij zijn huis langs geweest, was er contact met zijn broer en ging er een belletje naar alle andere spelers van Vitesse. Maar Sprockel was nergens te bekennen. "Hij is spoorloos'', aldus een woordvoerster van Vitesse.''
Categorie:
Tag(s):