vrijdag, 23. maart 2007 - 11:30

Van Probleemwijk naar Prachtwijk

Amsterdam

Vijf Amsterdamse wijken zijn gisteren door minster Vogelaar benoemd voor het project 'Van Probleemwijk naar Prachtwijk'. Onder de aangewezen wijken zijn onder andere Bos en Lommer en de Bijlmer. De minister brengt over enige tjd een bezoek aan de wijken.

Tjeerd Herrema, wethouder Volkshuisvesting, is tevreden met deze keuze en wil snel met de minister tot een Amsterdams plan van aanpak komen.
Tjeerd Herrema liet in een reactie weten blij te zijn dat de minister de aanpak van deze wijken hoog op de agenda zet. Wat hem betreft moet de nadruk in het plan van aanpak komen te liggen op de sociaal-economische positie van de mensen. Het plan van aanpak moet dan ook verder worden uitgewerkt met de bewoners. De wethouder ziet uit naar het bezoek van minister Vogelaar aan de geselecteerde wijken.

Minister Vogelaar heeft de volgende wijken aangewezen: Nieuw West, Amsterdam Noord, Bijlmer, Amsterdam Oost (inclusief de Indische Buurt) en Bos en Lommer. In de geselecteerde wijken zal vooral gewerkt worden aan wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. De aangewezen wijken zijn erg groot, daarom is maatwerk nodig. De betrokkenen zullen binnen de wijken per gebied bekijken wat de beste aanpak is om de leefbaarheid te verbeteren
Provincie:
Tag(s):