donderdag, 6. november 2008 - 18:35

Open Huis amateurkunstenaars in Drenthe

Assen

Kunst & Cultuur Drenthe organiseert op zaterdag 22 november 2008 in haar gebouw in Assen een Open Huis voor alle amateurkunstenaars in Drenthe. Iedereen die zich in de vrije tijd bezighoudt met de kunsten kan zijn hart en kennis ophalen. Op het programma staan lezingen en workshops.

Kunst & Cultuur Drenthe is een provinciale instelling. Zij biedt amateurkunstenaars, maar ook professionele kunstenaars, scholen en gemeenten ondersteuning op zowel zakelijk als artistiek inhoudelijk gebied. Om verschillende vragen te koppelen wordt een dag georganiseerd met verschillende partijen die antwoorden geven.
De belastingdienst vertelt bijvoorbeeld over de artiestenregeling en het ondernemerschap. Het landelijke instituut De Kunstfactor motiveert waarom werkplaatsen voor de kunsten een goed idee zijn en legt uit hoe cross-overs in de kunsten kunnen leiden tot nieuwe producten en nieuw publiek. Ook kunnen deelnemers leren hoe ze een PR-plan of een subsidieaanvraag moeten schrijven.

De ontwikkeling van de brede school biedt kansen voor amateurs. Aan de hand van praktijkvoorbeelden doen deelnemers inspiratie op om meer met het onderwijs samen te werken. Daarnaast krijgen ambitieuze muzikanten, dansers en toneelspelers tips om nieuwe podia te vinden en hun voorstellingen te verkopen. Verenigingen die willen vernieuwen kunnen met een deskundige van Movisie een zogeheten verenigingsscan maken. In deze scan worden zowel bestuur, medewerkers als ook beleid en geld onder de loep genomen, waarna verenigingen verbeteringsplannen voor hun organisatie kunnen maken.

Het Open Huis amateurkunsten begint 22 november om 12.30 uur en wordt om 16.00 uur beëindigd met de lancering van een digitaal forum waarop amateurkunstenaars worden uitgedaagd stelling te nemen op het gebied van kunst en cultuur. Kunst & Cultuur Drenthe is gevestigd aan de dr. Nassaulaan 5 in Assen. Opgave voor de workshops en lezingen is gewenst.

Kunst & Cultuur Drenthe werkt als adviseur, bemiddelaar en projectontwikkelaar in Drenthe. Een ieder kan bij het instituut terecht met vragen op het gebied van kunst en cultuur.
Provincie:
Tag(s):