zondag, 15. maart 2009 - 16:54

ADO veel sterker dan mak NEC

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In het eigen stadion won de fel spelende ploeg van Andre Wetzel met liefst 3-0 van een zwak en ongeïnspireerd NEC. Door de overwinning gaat ADO concurrent Heracles voorbij op de ranglijst en staat het zeven punten voor op de nummer laatst, De Graafschap.

Terwijl NEC in 2008 met fris spel en prima resultaten veel lof oogste, beleeft de ploeg van Mario Been vooralsnog een bijzonder matig 2009. Van de laatste tien wedstrijden wisten de Nijmegenaren er slecht één te winnen. Het lijkt wel alsof met de aankondiging dat Been in de zomer naar Feyenoord vertrekt ook het heilige vuur bij de spelers van NEC is verdwenen.

Ook tegen ADO verscheen NEC weer ongeïnspireerd op het veld. Terwijl de Haagse thuisclub vol energie de bal opjaagde en druk naar voren zette, lieten de bezoekers alles gelaten over zich heen komen. Aanvankelijk kon doelman Gabor Babos met enkele reddingen het moment waarop ADO de voorsprong pakte nog even uitstellen, maar na 25 minuten was het onvermijdelijke doelpunt daar.

Uit een vrije trap van Richard Knopper kopte Timothy Derijck richting het doel van Babos, waarna de bal via de handen van de keeper langzaam richting de paal stuiterde. Zowel de spelers van NEC als ADO konden louter versteend toekijken hoe de bal uiteindelijk over de lijn rolde. 1-0.

Van een Nijmeegse reactie was total geen sprake. Been paste weliswaar enkele wissels toe, maar beter ging zijn ploeg er niet van spelen. Kansen kregen de bezoekers al helemaal niet. ADO kreeg die wel. Na een uur spelen liep Knopper na een voorzet van Lex Immers de 2-0 binnen. Ogenschijnlijk onverschillig stond NEC in de slotfase toe dat de thuisclub nog verder uitliep. Christian Kum kopte uit wederom een corner van Knopper ADO naar 3-0, en NEC naar het dieptepunt van het seizoen.
Categorie:
Tag(s):