zondag, 3. mei 2009 - 20:35

Aissadi dé held van De Graafschap

(Elfvoetbal) De Graafschap heeft zondagmiddag in de slotseconde met 1-0 gewonnen van NAC in Breda. Invaller Oussama Assaidi werd de held aan Doetinchemse kant. De buitenspeler wist diep in blessuretijd zijn ploeg met een prachtig schot naar drie punten te schieten.

Na een hoopvol begin met kansen voor Joonas Kolkka en Anthony Lurling zakte het spelpeil van NAC ver terug. De Graafschap rook haar kans en knokte zich terug in het duel. NAC kon tot aan het eindsignaal niet meer imponeren. De ploeg van trainer Robert Maaskant maakte de indruk nergens meer voor te voetballen.

Het veldoverwicht van de De Graafschap kon lange tijd niet in grote kansen worden omgezet. De Superboeren leken een half uur voor tijd te gokken op een gelijkspel en namen wat gas terug. De Parel van het Zuiden kon slechts in de tegenstoot voor wat gevaar stichten, maar verder dan wat slappe pogingen kwamen de Bredanaars niet. Het duel leek op een gelijkspel af te steven, maar diep in blessuretijd was daar Aissadi. De sierlijke aanvaller sloop het strafschopgebied in en schoot het leer vervolgens in de verre hoek prachtig raak. Luttele seconden later floot arbiter Bjorn Kuipers voor het einde. De gehele selectie stortte zich op dé held, Aissadi.

De ploeg van trainer Darijo Kalezic klimt door de zege naar plaats zestiende plaats in de Eredvisie. De Graafschap maakt volgende week zelfs nog kans op het ontlopen van nacompetitie. Mochten de Doetinchemmers de laatste wedstrijd in eigen tegen FC Volendam verliezen, dan is zelfs rechtstreekse degradatie nog mogelijk. Door de nederlaag is NAC Breda nog altijd niet zeker van play-offs, waar gestreden wordt om Europees voetbal.