woensdag, 12. augustus 2009 - 11:50

Alcoholcontrole tijdens Gouden Pijl Emmen

Emmen

Het verkeershandhavingteam van Politie Drenthe heeft dinsdagavond en –nacht het verkeer in de omgeving van Emmen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er is tussen 20.00 uur en 03.00 uur gecontroleerd op de Slenerweg en de Weerdingerstraat.

Bij deze controle zijn 178 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden te veel alcohol gedronken. Een 34-jarige automobilist uit Odoorn blies op de Slenerweg bij de ademanalyse 0,9 promille. Op de Weerdingerstraat is een 17-jarige jongeman uit Tweede Valthermond aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs in een auto toen hij de alcoholcontrole passeerde. De jongen negeerde het stopteken en reed door. Na een korte achtervolging kon de jongeman worden aangehouden. Bij de ademanalyse bleek dat de jongen man ook te veel alcohol had gedronken. Hij blies 1 promille. Beide mannen zijn aanhouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Daarnaast zij nog vijf andere bestuurder aangehouden voor andere verkeersovertredingen. Deze overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.
Provincie:
Tag(s):