maandag, 17. augustus 2009 - 18:30

Gemeente is blij met 'Zomerscholen"

Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom is ontzettend blij met het nieuws van staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs. Zij maakte maandagochtend 17 augustus bekend dat Bergen op Zoom een van de 23 gemeenten is die de komende vier schooljaren in aanmerking komt voor verlenging van de schooltijd. Vijf andere gemeenten krijgen subsidie voor het opzetten van ‘zomerscholen’.

De basisscholen Het Kompas, De Grebbe en ’t Fort en school voor voortgezet onderwijs RSG ’t Rijks hebben samen met de gemeente een aanvraag ingediend in het kader van de ‘Subsidieregeling onderwijstijdverlenging basisonderwijs schooljaren 2009-2010 t/m 2012-2013.

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 nemen deel aan extra aanbod van de school voor twee tot vier uur per week om extra vaardigheden te krijgen in onder meer tekstverwerking, begrijpend lezen en wereldoriëntatie. Ook werkhouding en werkplanning ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs maken deel uit van het aanbod.

In de gemeente Bergen op Zoom wonen relatief veel kinderen met achterstanden. De gemeente is er van overtuigd dat veel van deze kinderen de potentie in zich hebben om beter te presteren. Deze kinderen verdienen dan ook alle middelen en instrumenten die er beschikbaar zijn om hen verder op weg te helpen. Meteen na de schoolvakantie zullen de betrokken scholen aan de slag gaan.
Provincie:
Tag(s):