vrijdag, 27. maart 2009 - 21:02

Gemeente Tynaarlo steekt extra geld in sportaccommodaties

Tynaarlo

Tynaarlo geeft de gymnastiekzaal aan de Gouden Regenlaan in Zuidlaren en de sporthallen in Vries en Zuidlaren (naast het gebruikelijke onderhoud) binnenkort extra aandacht. De uitstraling van de gebouwen wordt verbeterd en er worden maatregelen genomen ter verbetering van hygiene en veiligheid. Na deze aanpassingen moeten de accommodaties weer voldoen aan de eisen van deze tijd. De werkzaamheden vinden plaats in de weken voorafgaand aan de bouwvak.

Gymnastiekzaal De Gouden Regenlaan en sporthallen De Zwet en De Kamp komen voor deze ingreep in aanmerking omdat ze minimaal tot 2020 blijven staan. Rondom dat jaar kijkt het college namelijk òf en wanneer nieuwbouw aan de orde is. Ook in accommodaties die binnen enkele jaren worden vervangen, zoals sporthal De Marsch en gymzaal De Ludinge, vindt nog extra onderhoud plaats. Het gaat hier om de hoogst noodzakelijk werkzaamheden uit oogpunt van hygiëne en veiligheid.

Er worden vooral maatregelen genomen om de uitstraling van de gebouwen te verbeteren en aan te passen aan de eisen van deze tijd. Daarnaast wordt de hygiëne en veiligheid verbeterd. In alle accommodaties worden de kleed- en doucheruimtes aangepakt. Zo worden er bijvoorbeeld vloeren gecoat en nieuwe wandtegels aangebracht. Daarnaast worden de plafonds in sporthal De Zwet en het oude gedeelte van sporthal De Kamp aangepakt.

De gemeente onderhoudt haar accommodaties volgens een onderhoudsprogramma. Dit reguliere onderhoudsprogramma is aangevuld met verbeteringen en aanpassingen volgens bevindingen van Ingenieursbureau Het Noorden (IHN). Dit bureau heeft de gemeente geadviseerd bij de vaststelling van het accommodatiebeleid. Met de vaststelling van de accommodatieplannen heeft de gemeenteraad al geld beschikbaar gesteld voor de uitvoering van deze aanbevelingen.
Provincie:
Tag(s):