maandag, 13. juli 2009 - 9:20

Geweldadige overval op garagehouder

Oldenzaal

Zondagavond 12 juli omstreeks 20.00 uur werd een 49-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Hinmanweg in Oldenzaal met geweld overvallen door een aantal personen. De eigenaar raakte tijdens de overval gewond.

De verdachten gingen er snel van tussen met drie auto’s van het garagebedrijf. De politie ging direct in achtervolging, die door heel Enschede voerde. Tijdens de achtervolging werden er schoten gelost door de politie.

Op de Parkweg in Enschede ramde één van de vluchtauto’s een passerende automobilist en ging er snel van tussen in de richting van de Lambertus Buddestraat, waar de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De verdachte ging te voet ervan tussen en werd niet meer aangetroffen.

Op De Kiepe in Enschede trof de politie de tweede gestolen auto aan. Er werd direct in de omgeving gespeurd. Op aanwijzing van diverse getuigen kon op de Berenbroeksweg een verdachte worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

De derde verdachte is de politie weten te ontkomen. Hij reed in een Audi RS6, grijs van kleur met het kenteken 27-GP-SZ.

De politie is druk bezig met het sporenonderzoek en alles in kaart te brengen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien en weten waar de daders en de Audi mogelijk zou kunnen zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):