zaterdag, 9. mei 2009 - 15:27

Grote bos- en heidebrand op Rucphense Hei

Rucphen

Op de Rucphense Hei heeft zaterdagmiddag een grote bos- en heidebrand gewoed. Daarbij zijn volgens de eerste berichten enkele hectaren bos- en heidegebied verwoest. Een veertienjarige jongen is aangehouden en wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand. Dit meldt de politie.

Het vuur werd rond 14.45 uur gemeld bij 112. De brandweer was met groot materieel uitgerukt naar het natuurgebied. Omliggende korpsen tot aan Breda en Moerdijk werden gealarmeerd.

Het vuur woedde rond de Postbaan bij het Ossekopke. Er hingen enige tijd rookwolken boven het gebied. Ook een politiehelikopter werd ingezet om goed zicht te krijgen op de brandhaard. Tegen half vijf kregen de brandweerlieden het vuur onder controle en kon het nablussen beginnen.

Arrestatie
Zaterdagavond arresteerde de politie een 14-jarige uit Hoeven naar aanleiding van de heidebrand in Rucphen. Hij wordt verdacht van verantwoordelijkheid voor de brand.

De knul had op de hei met een aansteker gespeeld en vertelde tijdens het verhoor dat hij grassprietjes en pluisjes van paardenbloemen voor de lol in de brand had gestoken. Zijn spel liep echter uit de hand toen hij zag dat vuur zich verspreidde op andere grassprietjes.

Hij probeerde het vlammen vervolgens uit te krijgen. Ook zijn vriendjes en omstanders hielpen bij de diverse pogingen om de brand te doven. De verdachte gebruikte zelfs zijn shirt om de vlammen uit te slaan. Dat lukte echter niet en het vuur greep verder om zich heen. Iedereen kon zich in veiligheid brengen.
Provincie:
Tag(s):