dinsdag, 14. april 2009 - 21:28

Opnieuw forse brand in winkelcentrum Veendam

Veendam

In het centrum van Veendam is dinsdagavond omstreeks 20.20 uur brand ontdekt in een ijssalon aan de Veenlustpassage

Bij aankomst van de brandweer stond de winkel vol met rook. De ijssalon zit aan de buitenzijde van het ABC-complex waar meerdere winkels gevestigd zijn. Op last van de brandweer moesten uit voorzorg 41 woningen van de nabijgelegen flat Veenlust wordfen ontruimd. Ongeveer 50 bewoners werden elders onder gebracht.

Over de toedracht van de brand is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de hulpverleningsdienst Groningen woedde de brand achter in de winkel en hierdoor moeilijk te bestrijden. Na enig zoekwerk werd een gang achter de winkel gevonden en kon ook aan de achterzijde de brand bestreden worden. Omstreeks 23.15 uur was de brandweer de brand meester. Doordat de winkel over een goed compartimentering beschikte, sloeg de brand niet over naar het winkelcentrum.

De ijssalon heeft eerder te maken gehad met een brandstichting. Op 2 april j.l. ontdekte men dat er getracht was om brand te stichten in de ijssalon. Toen was er een ruit ingegooid en brandbaar materiaal naar binnen gegooid. Het is hierbij tot een poging gebleven. De eigenaar had zijn winkel inmiddels beveiligd met rolluiken.

In de nacht van zaterdag op zondag was er ook al een forse brand in Veendam. Onbekende(n) hadden hier brand gesticht onder een overkapping van het winkelcentrum Autorama aan het Beneden Oosterdiep. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot een deel van de overkapping.
Provincie:
Tag(s):