donderdag, 2. juli 2009 - 16:02

TNT ontslaat 11.000 postbodes

Groningen

TNT Post schrapt 11.000 banen en versobert de organisatie flink. ABVAKABO FNV is verbijsterd over het doemscenario dat TNT schetst. Vooral de timing van deze aankondiging vind de bond vreemd. De vakbonden zijn nog bezig met een onderzoek naar alternatieven voor de grootschalige reorganisaties. TNT had eerder aangegeven medewerking hieraan te verlenen.

De medewerkers hebben donderdag in het personeelsblad kunnen lezen wat de plannen zijn van TNT. Peter Wiechmann, onderhandelaar ABVAKABO FNV, is zwaar teleurgesteld: 'De baan van postbode wordt als het aan TNT ligt, uitgekleed tot de allerhoogst noodzakelijke werkzaamheden. De timing van dit nieuws is bovendien erg ongelukkig, omdat we nog volop met het onderzoek bezig zijn. Onbegrijpelijk dat TNT niet eerst de uitkomsten afwacht. Dit nieuws, op de valreep van de zomervakantie, zorgt voor enorme onrust en woede bij de medewerkers. Zeker omdat nog onduidelijk is wie en welke functies het precies betreft.'

Dat TNT grootschalig wilde reorganiseren was al geruime tijd duidelijk. In maart kwamen de bonden en TNT tot het principeakkoord waarin in ruil voor een inkomensdaling, een garantie tegen gedwongen ontslagen werd opgenomen. Dit akkoord werd door de leden weggestemd. TNT had toen al aangegeven over te willen gaan tot de grootschalige reorganisaties.
Provincie:
Tag(s):