woensdag, 15. april 2009 - 22:17

Vier nieuwe namen Bospop 2009 bekend

Weert

Met de bevestigingen van Queensrÿche, Stahlzeit, The Sheer en The Brew is het programma voor Bospop 2009 bijna rond. Bospop vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli in het welbekende Sportpark Boshoven in het Limburgse Weert. De voorverkoop voor Bospop 2009 is reeds begonnen.

Het uit 1988 afkomstige album 'Operation Mindcrime' van Queensrÿche staat te boek als een cult-klassieker, maar met opvolger 'Empire' werd de progressieve metalband bekend bij een breder publiek.

Behalve Queensrÿche maken op zondag 12 juli ook de authentieke Rammstein-tributeband Stahlzeit en het Nederlandse The Sheer hun opwachting op Bospop. The Sheer, inmiddels voorzien van een Zilveren Harp, een 3FM Award en een Edison nominatie, brengt volgende week, op 20 april 2009, een nieuw album uit, getiteld 'Here and Now and Long Before'.

We gaan de melancholische en meer alt-country liedjes van deze plaat ongetwijfeld horen op de weide in Weert. Op zaterdag 11 juli is het Britse, explosieve en veelbelovende bluesrock-trio The Brew toegevoegd aan de line-up. Het programma van Bospop is met de toevoeging van bovenstaande vier namen bijna compleet. In een later stadium wordt er nog één band toegevoegd aan de line-up van zaterdag 11 juli.

Het programma van Bospop speelt zich af gedurende twee dagen, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Behalve de muziek is er op Bospop ook een gezellige festivalcamping te vinden, net als een nachtcafé (de Bosuil) en een sfeervolle festivalmarkt. Bospop geldt als een heerlijk uitstapje, met een breed scala aan artiesten, voor ieder wat wils. Op de website www.bospop.nl is alle informatie te vinden over de bands, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren:
BOSPOP 2009
Zaterdag 11 juli: o.a. Guano Apes, Fun Lovin' Criminals, Lucinda Williams, Guus Meeuwis, Novastar, Foreigner, Tim Christensen, Bernard Allison, Simon McBride, Ryan Shaw, Saint Jude en The Brew
Zondag 12 juli: The Australian Pink Floyd Show, Chickenfoot, Queensrÿche, Jeff Beck, Beth Hart, Fiction Plane, Tesla, Triggerfinger, Stahlzeit, Paul Carrack, The Sheer, Pronghorn en Paul Gilbert.
Categorie:
Tag(s):