zaterdag, 18. april 2009 - 12:56

Vrouw verdacht van poging moord van haar kinderen

Enschede

Een 37-jarige vrouw uit Enschede wordt verdacht van poging tot moord op haar beide kinderen. De vrouw verblijft in een ziekenhuis en is niet in staat een verklaring af te leggen. Het incident speelde al een maand geleden maar is pas vandaag door de politie naar buiten gebracht.

Donderdag 19 maart
Op donderdag 19 maart 2009 omstreeks 20.45 uur werden politieagenten naar een woning in Enschede gestuurd omdat iemand gereanimeerd werd. Een 37-jarige vrouw had getracht zichzelf van het leven te beroven. Het vermoeden bestond dat zij haar beide kinderen ook om het leven wilde brengen.

Kinderen onderzocht
De kinderen zijn uit voorzorg onderzocht en maken het goed. De vrouw verblijft momenteel nog in een ziekenhuis en is niet in staat een verklaring af te leggen. Politie Twente stelt een nader onderzoek in. In haar woning heeft de politie huiszoeking gehouden.

In verzekering gesteld
Diverse betrokkenen, hulpverleners en familieleden, zijn inmiddels gehoord. De vrouw is op maandag 13 april officieel aangehouden en in verzekering gesteld. De inverzekeringstelling is ongedaan gemaakt omdat ze door haar medische situatie niet in staat is om een verklaring af te leggen.

‘Omdat het belang van de kinderen voorop staat hebben politie en justitie niet eerder over deze zaak gecommuniceerd’, aldus de politie zaterdag.
Provincie:
Tag(s):