dinsdag, 24. augustus 2010 - 13:47 Update: 29-09-2018 13:22

Positie Rijkaard zwaar onder druk bij Galatasaray

Istanbul/Turkije

(Elf Voetbal) Frank Rijkaard moet Galatasaray heel snel aan het winnen krijgen, anders wordt hij spoedig ontslagen als trainer. De Turkse topclub staat onderaan in de competitie en vroegtijdige uitschakeling in Europa dreigt.

In het slechtste geval coacht de voormalig bondscoach en trainer van Sparta Rotterdam en FC Barcelona donderdag zijn laatste wedstrijd van de club in Istanbul. Dan gaat Galatasaray in de voorronde van de Europa League op bezoek bij FC Karpaty uit Oekraïne. De thuiswedstrijd eindigde in een teleurstellende 2-2, waardoor de Turken in Lviv móéten winnen.

In de competitie is Rijkaard dramatisch gestart. De eerste twee wedstrijden werden verloren, zodat Galatasaray momenteel op de voorlaatste plaats staat. Over de derde plaats van vorig jaar was niemand in het Ali Sami Yen stadion tevreden.

Zondag verloor Galatasaray in eigen huis met 0-2 van landskampioen Bursaspor. Na afloop gaat het vooral over de toekomst van de trainer. De Turkse media speculeren al over een ontslag. In Roemeense kranten wordt gemeld dat Gheorghe Hagi kandidaat is om Rijkaard op te volgen. Hagi speelde en coachte al eerder bij Galatasaray.

Tijdens de persconferentie na de nederlaag tegen Bursaspor houdt Rijkaard het opvallend kort. "De laatste tien minuten van de wedstrijd waren een lijdensweg. Ik heb begrip voor de groeiende kritiek op mijn spelers en mezelf. Als je geen resultaat boekt, wordt alles meteen negatief. Dat is nu eenmaal een van de wetten van het voetbal Dit is een moeilijk moment voor ons. We zullen er tegen moeten vechten", tekent de Volkskrant op uit zijn mond.

Categorie: