zaterdag, 24. september 2011 - 13:02 Update: 04-10-2018 13:57

Flinke files zuidkant Rotterdam door aanrijding A29

Barendrecht

Op de A29 ter hoogte van de afslag Barendrecht zijn zaterdagmorgen twee auto´s met elkaar in botsing gekomen.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Het was een dure aanrijding tussen een Audi SUV en een Porsche, maar volgens de VID zijn bij het ongeval zijn minimaal 7 auto’s betrokken. Twee rijstroken werden afgesloten.

Het ongeluk ontstond doordat op de afslag een Porsche aan de rechterkant onder een auto terechtkwam en klem kwam te zitten tegen de vangrail.De bestuurder van de Porsche kwam met de schrik vrij.

De bestuurster van de andere auto moest echter door de brandweer uit haar auto worden geknipt. Een kind wat ook in de auto zat, bleef ongedeerd.De ravage was behoorlijk, onder andere door een afgebroken achterwiel.

Aan de zuidkant van Rotterdam ontstonden op de snelwegen en in de stad flinke files en vertragingen. Door het ongeval was er maar een rijstrook beschikbaar en de afslag Barendrecht naar onder andere de Ikea werd afgesloten. Rond 12:45 uur kon 1 rijstrook worden vrijgegeven.Rijkswaterstaat verwacht dat het geven van eerste hulp, het bergen van de auto’s en het aansluitende ongevalonderzoek tot 14:45 uur in beslag zullen nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: