woensdag, 13. april 2011 - 11:56 Update: 18-09-2018 20:23

Gevonden 'A27-dode' blijkt te zijn ontvoerd na pokeravondje

Utrecht

De 19-jarige man uit Hilversum die in de nacht van 11 op 12 januari 2011 vermoord werd teruggevonden langs de A27 blijkt te zijn ontvoerd na een avondje pokeren, zo melden verschillende media.

De Hilversummer verliet die nacht samen met een vrouw het huis aan de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht, waar hij gepokerd had. Vervolgens werden hij en de vrouw onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen in een donkergroene Saab 9000 te stappen. De ontvoerders namen het stel mee naar de woning van het slachtoffer in Hilversum.

Daar werden de man en zijn vriendin mishandeld en bestolen. De vriendin bleef achter, de man werd meegenomen. Ter hoogte van Hollandsche Rading werd de man in het talud van de A27 om het leven gebracht. Daar vond een wandelaar de volgende morgen het levenloze lichaam van de man.

De politie pakte voor deze zaak drie verdachten op. Daarvan werden er twee voorlopig op vrije voeten gesteld. De 20-jarige Joshua B. staat woensdag voor het eerst voor de rechter in een pro-formazitting. Hij wordt verdacht van doodslag en van ontvoering, afpersing en drugshandel. De rechter heeft hem tijdens een pro-formazitting in Utrecht naar het Pieter Baan Centrum gestuurd ter observatie.

De politie zoekt nog getuigen die de ontvoering of de Saab hebben gezien op dinsdagavond 11 januari. De auto had het kenteken HG-RS-58.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: