dinsdag, 17. mei 2011 - 15:26 Update: 08-07-2014 0:27

Paardenhandelaar eist 900.000 euro van Alberto Stegeman

De vrouw die door televisie maker Alberto Stegeman op 23 mei 2010 in de uitzending van Undercover Nederland door Alberto Stegeman is neergezet als louche paardenhandelaar, die zich bezig houdt met malafide praktijken heeft vorige week bij de rechtbank te Amsterdam een verzoek ingediend wat moet leiden tot het innen van het bedrag van 900.000 euro.

Toen vorig jaar bekend werd dat Alberto Stegeman over deze vrouw een programma zou uitzenden, heeft zij in een kort geding procedure een verbod tot uitzending gevorderd. Dit verbod is toegewezen.

Tegen deze uitspraak heeft Alberto Stegeman hoger beroep ingesteld en het Gerechtshof in Amsterdam heeft hierop besloten dat het programma onder strikte voorwaarden wel mocht worden uitgezonden. Een van deze voorwaarden was dat door de programma maker de stem van de vrouw zodanig vervormd zou zijn dat zij onherkenbaar zou blijven. De vrouw heeft echter moeten constateren dat haar stem niet voldoende vervormd is en tal van personen hebben haar dan ook herkend. De vrouw is dan ook van mening dat Alberto Stegeman in strijd heeft gehandeld met het arrest van het Gerechtshof te Amsterdam.

Het programma waarin het handelen van de vrouw door Alberto Stegeman aan de kaak is gesteld is meerdere keren uitgezonden en via internet verspreid. Ook zijn er fragmenten getoond in andere programma’s. de vrouw komt in ieder geval op zes overtredingen nu het Gerechtshof heeft beslist dat Alberto Stegeman 150.000 euro per overtreding moet betalen vordert de vrouw 900.000 euro van Alberto Stegeman. In deze zaak heeft het Gerechtshof beslist dat Alberto Stegeman privé kan worden aangesproken.

Alberto Stegeman betwist dat hij zou hebben verzuimd om de stem van de vrouw voldoende te vervormen. Al geruime tijd zijn partijen hierover met elkaar in een juridisch geschil verwikkeld. Om hierover zekerheid te krijgen heeft de vrouw vorige week bij de rechtbank te Amsterdam een verzoek ingediend om een stemdeskundige aan te stellen die de knoop kan doorhakken.
Categorie:
Tag(s):