dinsdag, 13. september 2011 - 8:15

Pensioenakkoord loopt opnieuw vast na urenlang vergaderen

Amsterdam

Na ruim 16 uur vergaderen is het de FNV niet gelukt om definitief ja te kunnen zeggen tegen het pensioenakkoord dat is afgesproken tussen de vakbeweging, de werkgevers en het kabinet.

De verdeeldheid binnen de vakfederatie bleek opnieuw groter dan verwacht. Aan het einde van de vergadermarathon liepen de twee grootste bonden, FNV Bondgenoten en Abvakabo, boos het pand uit.

De teleurgestelde FNV-voorzitter Agnes Jongerius zal vandaag met minister Kamp van Sociale Zaken om de tafel gaan nu de federatieraad zich tegen het pensioenakkoord heeft uitgesproken.

Gedurende de vergadering hebben minister Kamp en VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes al laten weten dat zij bereid zijn om de wensen van de FNV ten aanzien van de uitwerking van het akkoord te bespreken. In die uitwerking zijn bovenstaande punten nog niet waterdicht geregeld.

De FNV pleit ervoor dat minister Kamp zich aan de ambities van het pensioenakkoord houdt en dus waar nodig alsnog repareert. FNV-voorzitter Agnes Jongerius hierover: “Het is aan de minister. Ook de mensen met zware beroepen en lagere inkomens moeten eerder kunnen stoppen met werken”.

De FNV heeft er op 28 juni 2011 al bij de Tweede Kamer aangedrongen om ervoor te zorgen dat de minister dit laatste pensioengat dicht, zoals de ambitie van begin af aan is geweest. Deze sluiten aan bij de op 30 juni 2011 aangenomen moties door de Tweede Kamer op deze punten. De invulling van deze moties wordt verwacht voor Prinsjesdag 2011.
Provincie:
Tag(s):