dinsdag, 17. mei 2011 - 20:52 Update: 18-09-2018 14:28

Politie beveiligt familielid schietpartij Zwijndrecht

Zwijdrecht

Op dinsdag 17 mei heeft de hoofdofficier van justitie besloten een beveiligingsunit te plaatsen voor een woning aan de Jupiterstraat. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

‘Deze veiligheidsmaatregel is genomen omdat in deze woning een familielid woont van de slachtoffers van het schietincident dat maandagochtend aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht plaatsvond. De omwonenden zijn van deze maatregel via een brief op de hoogte gebracht.

Schietpartij
Op 16 mei kreeg de politie om 10.20 uur een melding dat er een schietpartij zou hebben plaatsgevonden op de Langeraarstraat in Zwijndrecht. Dat telefoontje werd gedaan vanuit een woning aan De Turk waar het 63-jarige slachtoffer hulp had gezocht.

Aangezien niet duidelijk was of de schutter zich nog in de woning aan de Langeraarstraat bevond, ging een Arrestatieteam van de politie de woning binnen. Daar werden de drie dode slachtoffers aangetroffen. Aangezien op de Jupiterstraat een familielid van de slachtoffers woont, is het Arrestatieteam uit veiligheidsoverwegingen ook dat pand binnengegaan.

In datzelfde kader heeft de hoofdofficier van justitie op dinsdag 17 mei besloten een beveiligingsunit voor deze woning te plaatsen waar 24 uur per dag politie aanwezig is.

In en om de woning heeft uitgebreid sporenonderzoek plaatsgevonden. Vanuit een politiehelikopter zijn foto’s van de omgeving gemaakt. Op dinsdag 17 mei wordt sectie op de lichamen verricht.

Onderzoek
Om dit misdrijf op te lossen, is een grootschalig rechercheonderzoek gestart met twintig rechercheurs. Het onderzoeksteam kan uiteraard alle informatie goed gebruiken. Mensen die nog niet hebben gesproken met de politie en denken bruikbare informatie te hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: