vrijdag, 6. mei 2011 - 21:49 Update: 12-09-2018 13:45

Politie haalt alles uit de kast na valse melding door tiener

Heerlen

De politie in Heerlen heeft vrijdagmiddag een grote politiemacht ingezet na een melding van een gewapende bedreiging. Zo werden tientallen agenten en een politiehelikopter ingezet voor een melding die uiteindelijk vals bleek, aldus de politie Limburg-Zuid.

Rond 16.00 uur meldde een 15-jarige jongen uit Heerlen zich bij de politie met de mededeling dat hij in de buurt van de Bredastraat in zijn woonplaats was bedreigd met een vuurwapen.

Volgens de melding was de verdachte van de bedreiging in de richting van een nabijgelegen bosgebied gevlucht. Omdat het erop leek dat er een vuurwapen in het spel was en het een uitgebreid zoekgebied betrof, startte de politie met ongeveer 30 agenten een grote zoekactie. 

Ook werden politiehonden en een helikopter ingezet. Tijdens de zoekactie viel het de recherche op dat de melder van de bedreiging zich vreemd gedroeg. Na verder onderzoek werd duidelijk dat de jongen het verhaal verzonnen had.

De zoekactie werd daarop rond 18.00 uur gestaakt. Het motief van de valse melding is op dit moment niet bekend. Omdat de jongen officieel geen aangifte, maar een melding heeft gedaan, is hij niet aangehouden.

Het onderzoek loopt echter nog en krijgt mogelijk een strafrechtelijk vervolg.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: