woensdag, 2. februari 2011 - 13:58 Update: 18-09-2018 20:09

Rijkswaterstaat begeleidt proefvaarten Rijn bij Lorelei

Het hulpaanbod dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan Duitsland heeft gedaan, heeft er toe geleid dat mobiele verkeersleiders van Rijkswaterstaat in Duitsland worden ingezet om te helpen bij de scheepvaartbegeleiding op de Rijn.

‘Woensdag varen enkele schepen op proef langs het wrak van de Waldhof bij de Lorelei’, meldt het minsterie van I&M Dinsdag. Dinsdag slaagden de bergers er in alle tanks vrij van waterstofgas te maken, waarmee het explosiegevaar is bedwongen. Rijkswaterstaat heeft ter plekke een aantal mobiele verkeerleiders die meehelpen met het begeleiden van de scheepvaart bij deze proefvaarten.

Zodra de Duitse autoriteiten het besluit nemen om de scheepvaart weer definitief te hervatten zal Rijkswaterstaat weer mobiele verkeersleiders inzetten. De verwachting is dat maximaal acht mobiele verkeersleiders van Rijkswaterstaat aan de slag zullen gaan.

Zij zullen zich onder verantwoordelijkheid van de Duitse overheid vooral bezighouden met de communicatie en informatie richting de Nederlandse schippers. Intussen is het aantal wachtende schepen opgelopen tot zo’n 450.

Categorie:
Blik op 112: