vrijdag, 14. oktober 2011 - 20:27 Update: 12-09-2018 13:59

Veel auto's verloren bij brand autosloperij Utrecht

Utrecht

Bij een autosloopbedrijf op het industrieterrein Lageweide Utrecht is vrijdagavond brand uitgebroken.

De brand brak rond 19.00 uur uit. Een woordvoerder van politie Utrecht laat weten dat er minstens zes auto's in vlammen zijn opgegaan, anderen berichten over zo'n 25 à 30 auto's.

Als gevolg van brandend kunststof en autobanden ontstond er een flinke rookontwikkeling. Door het heldere weer was de rookwolk tot in Wijk bij Duurstede en op de A2 goed te zien. Aan de Leptonenweg bevinden zich meerdere autosloperijen en dit is niet de eerste keer dat er op één van de sloperijen brand uitbreekt.

De brandweer heeft er eerst voor gezorgd dat de brand niet kon overslaan naar andere voertuigen. Daarna zijn ze de brand gaan afblussen. Door deze manier van aanpak hadden zij maar drie blusvoertuigen nodig. Rond 20.00 uur was het vuur wel uit maar de brandweer was nog wel tot 21.00 uur bezig met het openknippen van motorkappen om te kunnen nablussen, zodat zij vannacht niet terug hoeven te komen.

Als gevolg van brandend kunststof en autobanden ontstond er een flinke rookontwikkeling. De Isotopenweg, de aanvoerweg, waar ook TNTpost overheen moet, was afgesloten waardoor veel vrachtverkeer van TNTpost moest wachten tot ze weer naar hun loods konden of van hun loods naar hun bestemming konden rijden.

Zodra de brand geheel geblust is, zal de politie forensisch onderzoek verrichten.

De eigenaar van de sloperij gaat uit van brandstichting.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):