zaterdag, 31. december 2011 - 11:09 Update: 08-07-2014 0:55

Volgend jaar uit de eurocrisis

'In 2012 komen we er uit'. Dat voorspelt topeconoom Boonstra van Rabobank in een interview met het ANP. Dit melden verschillende media zaterdag.

Volgens Boonstra zal de eurozone komend jaar de schuldencrisis te boven komen en het lijkt hem het meest waarschijnlijk dat de eurozone daarbij bij elkaar blijft.

In het interview geeft Boonstra aan dat de Europese Unie er ondanks de crisis niet eens zo slecht voor staat. 'In de VS zijn de problemen in feite veel groter dan in de EU. Dat land overleeft alleen omdat het dollars bijdrukt. Ook Japan kijkt aan tegen een torenhoog overheidstekort. Zo bezien is de Europese Unie nog steeds op afstand het beste blok in de wereld', aldus Boonstra tegen het ANP.

De crisis in de eurozone is volgens Boonstra niet veel meer dan een crisis in een paar landjes, die "op een krakkemikkige manier" te lijf is gegaan.

Boonstra zegt verder in het interview dat de euro ons veel welvaart heeft gebracht en het ook goed gedaan heeft tijdens de kredietcrisis van 2008. Volgens hem gaat het ook niet zozeer om een schuldencrisis, maar meer om een politieke crisis. Landen hielden zich niet aan hun afspraken. De econoom is optimistisch over het voorgenomen beleid van de eurolanden om de overheidstekorten in toom te houden.
Categorie:
Tag(s):