donderdag, 9. augustus 2012 - 16:22

Aanleg Cruyff Court Dronten gestart

Dronten

Op donderdag 2 augustus is de schop de grond in gegaan voor de aanleg van een Cruyff Court. 'Na een lange voorbereiding is de bouw van het multifunctionele kunstgrasveld “Cruyff Court Dronten” en het opknappen van de omgeving ervan een feit', meldt de gemeente Dronten donderdag.

Het Cruyff Court is na de zomervakantie klaar en wordt naar verwachting op woensdagmiddag 26 september feestelijk geopend. Nadere informatie hierover volgt.

Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht vanuit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. De foundation doet dit door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren. Dit is altijd voor de langere termijn en gebeurt in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf.

Cruyff Court
De Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de foundation. Een Cruyff Court is een multifunctioneel kunstgrasveld, waar jongeren plezierig en veilig kunnen sporten en spelen. Het is de moderne invulling van het vroegere trapveldje.

Via Cruyff Courts wil men bewegen voor jongeren met en zonder handicap stimuleren. Het gaat daarbij in het bijzonder om (straat)voetbal. Men wil het wij-gevoel tussen jongeren uit de buurt vergroten. Het eerste trapveld werd in 2003 aangelegd in Nederland.

Op dit moment heeft de Johan Cruyff Foundation er meer dan 160 Cruyff Courts aangelegd, zowel in Nederland als daarbuiten. Elke Cruyff Court heeft een herkenbare inrichting en uitstraling.

Cruyff Court Dronten
Het Cruyff Court Dronten komt te liggen aan de Lancasterdreef in Dronten Zuid. Het komt tussen het gebouw van stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten en het al aanwezige speelplein met basketbalveld en skatemogelijkheden. De totstandkoming van dit Court is een samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de gemeente Dronten en wordt gezamenlijk gefinancierd.

Werkzaamheden en planning
De werkzaamheden voor de aanleg van het Cruyff Court, uitgevoerd door de firma Oranjewoud BV, duren naar verwachting tot en met woensdag 5 september. Tot en met week 33 (13 t/m 17 augustus) zijn dit vooral voorbereidende werkzaamheden, hierna wordt de bestrating, de mat, het hekwerk, etc. geplaatst.

De werkzaamheden leveren niet veel overlast op voor de buurtbewoners en overig verkeer. Er kan wat hinder zijn door de aan- en afvoer van materialen. Daarbij worden wat parkeerplaatsen gereserveerd voor opslag van materiaal.

Opknappen speelplein
De omgeving rond het toekomstige Cruyff Court wordt ook opgeknapt. De firma Knipscheer gaat in week 35 (27 t/m 31 augustus) het beton schoonspuiten en graffiti verwijderen. In het weekend van 21 september wordt met hulp van buurtbewoners het speelplein van frisse kleurtjes voorzien, die passen bij de kleuren van het Cruyff Court. Als alle werkzaamheden klaar zijn, wordt als laatste het tegelwerk bekeken en waar nodig vernieuwd of opgeknapt.
Provincie:
Tag(s):