dinsdag, 30. oktober 2012 - 22:07

Bende georganiseerde hennepteelt opgerold in Heerlen

Heerlen

Met de aanhouding van vier verdachten uit Heerlen heeft politie dinsdagmorgen een drugsorganisatie opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor georganiseerde hennepteelt. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

De vier personen, drie mannen in de leeftijd van 38 en 40 jaar en een vrouw van 23, worden verdacht van het op grote schaal telen van hennep. De plantages werden ingericht in woningen in diverse gemeenten in Limburg.

In het kader van het onderzoek zijn in Nederland op zeven plaatsen doorzoekingen verricht. Dat gebeurde in Heerlen en het Zeeuwse Hulst. Ook in de Duitse gemeenten Eschweiler en Gangelt hebben doorzoekingen plaatsgevonden.

Onder andere drie personenauto's, een boot, geld en hennep zijn in beslag genomen. Daarnaast werden twee containers vol attributen zoals lampen, transformatoren, bakken en droogrekken aangetroffen. Ook die spullen zijn afgenomen.

Eén van de 40-jarige mannen wordt gezien als hoofdverdachte en leider van de organisatie. In dit onderzoek, dat zich eveneens richt op het witwassen van drugsgeld, worden verdere aanhoudingen niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):