dinsdag, 17. juli 2012 - 9:04 Update: 08-10-2018 22:28

Bleker: ´In Europa maximaal 8 uur transport slachtvee´

Brussel

Slachtvee mag volgens staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Europa niet langer dan 8 uur worden vervoerd. Ook moeten de omstandigheden van alle diertransporten verbeteren.

Dat zei Bleker tijdens de Europese Landbouwraad in Brussel op 16 juli 2012. Nederland agendeert deze onderwerpen opnieuw bij de Europese Commissie.

Verbeteringen vervoe vee

Vorige maand is de dierenwelzijnsstrategie in de Europese Raad voor landbouwministers aangenomen. Daarin werden, tot teleurstelling van staatssecretaris Bleker, geen maatregelen opgenomen voor de maximale transportduur van slachtvee en andere verbeteringen voor het vervoer van vee.

Maximum aantal dieren in truck

Binnen Europa worden veel dieren over grote afstanden vervoerd. Staatssecretaris Bleker: ´De omstandigheden moeten daarvoor verbeteren, niet langer dan 8 uur in de truck, goede ventilatie en temperatuurregeling. Ook moet er een maximum komen van de hoeveelheid dieren per vierkante meter in een truck en een minimale stahoogte voor de dieren. Ik vind dat de Europese Commissie actie moet ondernemen.´Oostenrijk, Zweden, Denemarken en België steunen Bleker.

Categorie:
Provincie: