vrijdag, 27. juli 2012 - 10:47

Drukte op de weg verwacht tijdens weekend

Utrecht

De verkeersinformatiedienst verwacht dat vrijdag niet veel meer drukte ontstaat door de begin van de bouwvak in Noord Nederland. Wel zullen zaterdag en zondag files kunnen ontstaan door diverse evenementen en werkzaamheden.

Bezoekers van het Truck Startfestival op het TT Circuit in Assen moeten rekening houden met vertraging bij de afrit Assen-Zuid. De officiële dagen voor het festival zijn zaterdag en zondag, maar op vrijdag om 08:00 uur beginnen de trucks met binnenrijden. Zondagmiddag om 16:00 uur verlaten de trucks het festivalterrein weer.

Dit weekend staat Texel op de agenda voor de liefhebbers van luchtvaartvaartuigen en vliegshows. Het is niet raadzaam om met de auto naar Texel te komen, maar om de auto te parkeren in Den Helder. De wachttijd bij de veerboot Den Helder — Texel zal voor auto’s vooral op zaterdag flink oplopen. Door de grote stroom belangstellenden zal het tussen Den Oever en De Kooy op de N99 en tussen De Kooy en Den Helder op de N250 zeker filerijden zijn.

In het midden van het land kan de vertraging oplopen op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn. Tussen Hoenderloo en Apeldoorn-Zuid is in beide richtingen minder wegcapaciteit beschikbaar. Rijkswaterstaat werkt daar tot zondag 19 augustus aan het verbeteren van de kwaliteit van de weg. Recreatieverkeer onderweg van en naar de Veluwe kan door de werkzaamheden in de file terecht komen.
Provincie:
Tag(s):