maandag, 24. december 2012 - 15:18 Update: 08-07-2014 0:26

GeldMuseum stevent af op recordjaar

Utrecht

Het GeldMuseum in Utrecht heeft een bijzonder goed jaar achter de rug.

'Met de nog drukke kerstvakantie voor de boeg stevent het museum af op meer dan 63.000 bezoekers. Daarmee wordt 2012 het drukste jaar ooit', meldt het museum maandag.

De tentoonstellingen ‘SNEL GELD’ en ‘Hollands glorie’ en de Museumnacht op 20 oktober in de Pandhof bleken grote trekkers. Voor 2012 staat de teller tot nu toe op ruim 61.000 bezoekers.

Maar ook dit jaar staan er weer diverse misdadig spannende kerstvakantie-activiteiten op de planning zoals de GeldPolitie-Academie, een minicursus in de misdaad en spannende dievenverhalen.

En natuurlijk is ’s werelds grootste vrek Scrooge ook weer van de partij. Daarmee verwacht het museum zeker nog een groot aantal bezoekers te mogen ontvangen vóór de jaarwisseling.

Voor volgend jaar heeft het Utrechtse museum diverse ondernemende plannen. De tentoonstelling ‘SNEL GELD’, over geld en misdaad, zal wegens het grote succes worden verlengd.

En ook de Oranje tentoonstelling ‘Hollands glorie’ met daarin unieke penningen uit het Koninklijk Huisarchief komt in aanmerking voor verlenging door steeds toenemende publieksaandacht.

Voor 2013, het jaar van 300 jaar Vrede van Utrecht, zal het GeldMuseum in samenwerking met een aantal collega musea in Utrecht een educatieve route voor de jeugd ontwikkelen. Kinderen kunnen een boekje met daarin het verhaal over de Vrede bij elkaar sparen.
Categorie:
Tag(s):