woensdag, 19. december 2012 - 10:33 Update: 08-07-2014 0:26

Helft singles viert sobere Kerst

Alleenstaand Nederland viert dit jaar een relatief sobere Kerst.

Alleenstaand Nederland viert dit jaar een relatief sobere Kerst. Zo haalt bijna de helft geen Kerstboom in huis en geeft 47 procent bewust minder geld uit aan cadeaus en kerstartikelen dan voorgaande jaren. Dit blijkt ondermeer uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 950 alleenstaande mannen en vrouwen.

Vreesdagen
Kerstmis en Oud & Nieuw zijn voor singles doorgaans niet de meest favorieten dagen van het jaar. Van alle ondervraagden ziet 66 procent er ook ditmaal tegenop. Voor 43 procent van hen is het nog zwaarder, zij voelen zich rondom de Feestdagen ronduit depressief. Ook de gevolgen van de recessie zijn duidelijk voelbaar. Bijna de helft geeft dit jaar bewust minder geld uit aan cadeautjes en laat de traditionele kerstboom achterwege.

Liefde & Jaloezie
Zonder partner de Kerstdagen tegemoet zien mag dan verre van ideaal zijn, slechts 23 procent van de singles gaat actief op zoek om met een nieuwe liefde aan het Kerstdiner te verschijnen. Gevoelens van jaloezie bij het zien van bevriende stellen en gelukkige koppels is de single niet vreemd, maar dit wordt tijdens de feestdagen nog eens extra versterkt. Waar een kwart van hen het hele jaar een vorm van afgunst ervaart is dit rondom de feestdagen bij 44 procent het geval.

Kerstbestemming
Op de vraag hoe men de Kerstdagen gaat doorbrengen blijkt dat 42 procent van de singles op familiebezoek gaat. 7 procent zit bij vrienden, 5 procent neemt deel aan een singlevakantie en 4 procent bezoekt een activiteit of feest speciaal georganiseerd voor singles. 13 procent van de alleenstaanden brengt de feestdagen echt solo door. De overige 29 procent heeft nog geen concrete plannen.
Categorie:
Tag(s):